Викторианските снимки обикновено показват хора с невъзмутими лица, а през 90-те

...
Викторианските снимки обикновено показват хора с невъзмутими лица, а през 90-те
Коментари Харесай

Най-красивият човек на Земята. Учени разкриха какво ни прави по-привлекателни

Викторианските фотоси нормално демонстрират хора с невъзмутими лица, а през 90-те години на предишния век стана модерно измежду супермоделите и звездите да не се усмихват - допуска се, че по този начин наподобяват по-готини.

Как ни възприемат другите, зависи директно от това какво се случва с лицето ни. В ново изследване учените се концентрираха върху това кои лица намират хората за по-привлекателни и съблазнителни, пише Daily Mail. Резултатите демонстрират, че единствено едно деяние може да ни направи по-красиви в очите на другите.

В новото изследване екип от Виенския университет набра 112 доброволци, които бяха помолени да оценят 80 фотоси на хора с неутрално изражение или леко усмихнати. Резултатите демонстрират, че намираме усмихнатите лица за по-привлекателни.

След това хората бяха помолени да опишат по какъв начин правят оценка привлекателността. Повечето участници в изследването оповестяват, че обръщат внимание на израженията на лицето и избират тези, които наподобяват другарски настроени. Освен това изражението на лицето евентуално играе по-важна роля от облеклото, прическата или равнището на приходите.

След това получателите бяха помолени да прегледат още веднъж набора от фотоси и да изберат тези, които биха желали да „ запазят “ или „ изтрият “. Резултатите от изследването демонстрират, че към 53% от усмихнатите фотоси са определени за опазване.

Според водещия създател на проучването, доктор Кристиан Валух, получените от него и неговия екип резултати демонстрират, че хората наподобяват по-привлекателни, когато се усмихват. Вероятно сме привлечени от него, тъй като ни кара да изглеждаме по-дружелюбни, по-достъпни и по-малко заплашителни.

Обърнете внимание, че в работата си учените са употребявали компютърно генерирани мъжки и женски лица. Те обаче изглеждаха доста реалистични и единствено няколко участници в изследването схванаха, че хората на фотографията пред тях не са същински хора.

Екипът също по този начин отбелязва, че изследването включва хора на възраст сред 18 и 30 години, на всеки от които е даден набор от фотоси и е помолен да ги превърти, като стопира единствено за секунда на всяка фотография. Между другото, при още един опит на участниците в изследването беше обещано повече време за проучване на фотосите, само че резултатите демонстрират, че без значение от продължителността на проучване на фотосите, участниците са избрали тези, на които хората се усмихват.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР